Tekst op de pagina kunt u groter maken door op Ctrl+ te klikken.

Duurzaamheidsavond: Katwijk geeft energie!

Op 31 januari in Het Dorpshuis Valkenburg

Duurzaamheid moet je vieren! En initiatieven om met duurzaamheid aan de slag te gaan, geven inspiratie en zijn het delen waard. Op woensdagavond 31 januari organiseren Natuurcentrum Katwijk, Bibliotheek Katwijk en de gemeente Katwijk in Het Dorpshuis Valkenburg een bijzondere duurzaamheidsavond onder de titel ‘Katwijk geeft energie!’. Vanaf 19.00 uur inloop + Meet & Greet met ondernemers, daarna interessante sprekers én een quiz over duurzaamheid met de fractievoorzitters van de politieke partijen. Een avond om als inwoner van Katwijk bij te zijn!

Meet & Greet met duurzame bedrijven en personen

De duurzaamheidsavond biedt een afwisselend programma. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en een Meet & Greet met ondernemers die zich als duurzaam profileren. Zij stellen zich graag voor aan geïnteresseerden en vertellen over hun duurzame oplossingen. Met medewerking van onder meer: 20Duurzaam20, Duurzaamheidsplatform, Energieambassadeurs en KOV. Ook is er na de afsluiting van het officiële programma nog volop gelegenheid voor deze interessante Meet & Greet.

Sprekers

Duurzaamheidswethouder Jacco Knape opent officieel om 19.30 uur deze avond. De eerste spreker is de Katwijkse ondernemer Jan Minnee, oprichter van www.retourplaza.nl. Hij vertelt over zijn initiatief om in te spelen op de retourmarkt en business te maken met het tegengaan van verspilling. Niet voor niets is Minnee gekozen tot Jong Logistiek Talent 2017.

De tweede spreker is de teamleider van het Nuon Solar Team dat in oktober met overmacht het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië won. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3000 kilometer lange race. Jelle van der Lugt deelt in zijn presentatie graag de geheimen van dit succes en legt hierbij de verbinding naar duurzaamheid.

Duurzaamheidsquiz

Verder staat de eerste echte Katwijkse Duurzaamheidsquiz op het programma. De fractievoorzitters van de politieke partijen die in Katwijk actief zijn, krijgen tijdens deze quiz de gelegenheid hun partijstandpunten rondom duurzaamheidsthema’s voor het aanwezige publiek toe te lichten. Altijd handig met de gemeenteraadsverkiezingen voor de boeg.

Erbij zijn?

Belangstellenden zijn van harte welkom op deze Duurzaamheidsavond op 31 januari vanaf 19.00 uur in Het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). De toegang is gratis maar meld je wel even aan bij: info@natuurcentrumkatwijk.nl. Inwoners, jongeren, ondernemers, politici: deze duurzaamheidsavond is voor een brede doelgroep interessant. Enthousiast met duurzaamheid aan de slag gaan, dát is voor iedereen.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Siegmund van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5390 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.