Tekst op de pagina kunt u groter maken door op Ctrl+ te klikken.

Sluiting drie woningen

Burgemeester Visser heeft recent 3 woningen gesloten. Het betreft woningen aan de Tulpstraat, de Langeveldstraat en de Colijnstraat in Katwijk. Elke woning wordt voor drie maanden gesloten.

De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van woningen en andere ruimten op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door hem hiervoor vastgestelde beleid.

 

Hennepkwekerij aangetroffen

In twee van de woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen. De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. In de andere woning was een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aanwezig. De handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, werken gemeente, politie en Openbaar Ministerie intensief samen in de aanpak tegen drugsoverlast.

 

Maak melding van verdachte situaties of overlast

Heeft u het vermoeden dat zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevindt of dat er sprake is van drugshandel in uw omgeving, meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Samen met u pakken we elke vorm van drugsoverlast aan.