Voor inbrekers is het geen vakantie

Persberichten

Terwijl u tot rust aan het komen bent op uw vakantiebestemming, speuren inbrekers huizen af op zoek naar mogelijkheden. Voor inbrekers is de zomer geen vakantie. Juist in deze periode slaan zij hun slag zodra zij daar kans voor zien. De politie houdt deze periode een extra oogje in het zeil en ook de wijkagenten zijn alert. U kunt ook maatregelen nemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Enkele tips: 

Enkele tips:

 • Op vakantie? Licht de buren in
  Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen.
 • Dagje weg? Deur op slot!
  Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
 • Bel 112 bij verdachte situaties
  Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
 • Meld u aan voor de buurt Whatsapp-groep, of zet er een op
  Is er in uw wijk een buurt Whatsapp-groep , meld u zich hier dan voor aan. Een Whatsapp-groep blijkt een zeer effectief middel tegen inbraken in de wijk. Deelnemers zijn buurbewoners die via de app verdachte situaties melden. Door dat aan de buurt en zo nodig ook aan de politie door te geven is er de mogelijkheid om de verdachte personen te volgen of hun plannen te verstoren mits dat veilig is.  Kijk op www.wabp.nl of er in uw buurt al een Whatsapp-groep actief is.

Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Door het hele land zijn zogenoemde PKVW-bedrijven gevestigd die u kunnen helpen met het beveiligen van uw woning volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Kijk hier voor meer preventietips.

Meer nieuws