Budgetaanvraag Fietsmaatjes Katwijk

NieuwsVerkeer en veiligheidWijkbudget

Fietsmaatjes Katwijk is sinds mei 2021 ook actief in Katwijk en heeft een budgetaanvraag gedaan bij wijkraad Katwijk Noord. Fietsmaatjes Katwijk heeft ten doel het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen te laten fietsen met een vrijwilliger (fietsmaatje) op een duofiets.

Het doel is om de gasten fietstochten van circa een tot drie uur aan te bieden op een duofiets met elektrische trapondersteuning, met de mogelijkheid om zelf mee te trappen, en zittende naast een fietsmaatje die trapt en stuurt. Met deze wekelijkse of tweewekelijks fietstochten wordt het isolement van de gast doorbroken en ontstaan er unieke contacten. Gasten blijven op deze manier betrokken bij de samenleving.

De Wijkraad Katwijk Noord vindt het een uitstekend initiatief en heeft in augustus 2021 de aanvraag voor een bijdrage uit het wijkbudget van € 2500,- voor de aanschaf van de duo-fietsen, toegekend.

Fietsmaatjes op het fietspad bij de Watering

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk?
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws