Sinterklaascadeautjes voor kinderen in de Bibliotheek

BibliotheekMaatschappelijkNieuwsWijkbudget

Op 29 november kwamen er twee Pieten cadeautjes brengen in de bibliotheek in de Hoornes. Daar vieren we elk jaar met een groot aantal (kansarme) kinderen het Sinterklaasfeest. Dit keer hadden de pieten een bijzondere verrassing bij zich.

Knutselspullen

Elke woensdagmiddag komen de kinderen al naar de bibliotheek om te luisteren naar het voorlezen, te knutselen en te zingen met elkaar om zo beter de taal te leren en ook gewoon om een hele fijne middag met elkaar te hebben. Dankzij de wijkraad kunnen we voor elk kind een cadeau kopen en meestal kiezen we dan voor goede knutselspullen omdat veel kinderen die thuis niet hebben. Dit jaar kregen de kinderen een verfdoos, een kleurboek en tekenpapier.

Speelkeuken

Maar groot was de verrassing toen de Pieten een heel groot pak naar binnen brachten. Met veel enthousiasme werd het uitgepakt: het was een speelkeukentje met alles erop en eraan. Dit keukentje blijft in de bibliotheek staan en als ouders bezig zijn met een cursus of een taalles kunnen de kinderen lekker spelen. Na het uitpakken zijn de kinderen nog pepernoten gaan bakken met elkaar. 

Wijkraad

Dankzij de gift van de wijkraad hebben we een superleuke middag verzorgd voor de kinderen, een geweldig speelkeukentje om mee te spelen in de bieb en de kinderen kunnen thuis lekker gaan knutselen. Dankjewel wijkraad!

Bekijk hieronder de foto’s

Meer nieuws