Baptisten Katwijk vieren jubileum met de buurt

MaatschappelijkWijkbudget

In april was het voor Baptistengemeente Katwijk groot feest. De kerk in de Hoornes bestond veertig jaar en dat werd gevierd met een jubileumweek. Zo waren er verschillende festiviteiten voor gemeenteleden, maar ook enkele activiteiten waarbij inwoners voor uitgenodigd werden. In het laatste geval is dit ook mogelijk gemaakt door een donatie van Wijkraad Katwijk-Noord.

Blije Boon

Baptistengemeente Katwijk organiseert haar activiteiten in zalencentrum Tripodia. Maar naast de kerkelijke activiteiten wil de baptistengemeente ook nadrukkelijk een rol van betekenis spelen in de wijk. Zo is twee jaar geleden koffiebuurthuis De Blije Boon geopend. Inmiddels weten heel wat mensen uit de wijk de weg naar het koffiebuurthuis te vinden. De Blije Boon is momenteel op drie ochtenden open, maar in de jubileumweek was dat de hele week. Bezoekers konden genieten van goede koffie voor kleine prijsjes en een gratis petitfourtje.

Partners Hoornes

Op zaterdag 6 april werd de jubileumweek gestart met een receptie waarbij burgemeester Cornelis Visser een jubileumglossy in ontvangst nam. in het magazine stonden heel wat verhalen van gemeenteleden, maar ook partners in de wijk. Zo maakt de Baptistengemeente net als Wijkraad Katwijk-Noord deel uit van Hoornes Samen in Beweging. Partners in de wijk waren uitgenodigd voor de receptie om het jubileum mee te vieren met een hapje en een drankje.

Braderie

Op woensdagmiddag 10 april waren er kinderactiviteiten in Tripodia. Ook heel wat kinderen uit de wijk waren langsgekomen voor leuke spelactiviteiten en een traktatie. Op zaterdag 13 april was er in en om Tripodia een braderie en kleedjesmarkt. Bezoekers werden verwend met wat lekkers en konden langs de nodige koopwaar om nog wat leuks op de kop te tikken.

Saamhorigheid

Voor de Baptistengemeente was de jubileumweek een uitgelezen kans om de saamhorigheid tussen de kerk en de wijk Hoornes te versterken. Aanvrager en organisator van de jubileumweek Joanne: “De verbinding en ontmoeting voor de buurt (jong/oud/allochtoon/autochtoon) speelt voor de gemeente een belangrijke rol.” Dit soort initiatieven wil Wijkraad Katwijk-Noord daarom ook van harte ondersteunen.

Foto’s

Meer nieuws