Zet inbrekers in het licht

Geen categorie
Dit weekend ging de klok een uur terug. Het wordt ’s avonds eerder donker. Inbrekers maken daar gebruik van. Wist u dat een inbreker maar 30 seconden nodig heeft om binnen te komen? Als hij denkt meer tijd nodig te hebben, begint hij er niet aan. Dan zoekt hij verder naar een ‘gemakkelijker’ adres.

 

Deze tijd van het jaar worden opvallend veel schuren opengebroken. Dure e-bikes, sportfietsen en zelfs kinderfietsen zijn erg populair. Voorkom dat het u overkomt en neem de juiste maatregelen. Dan geeft u inbrekers geen kans er met uw kostbaarheden vandoor te gaan. Deze tips van de politie om de kans op een inbraak te verkleinen, delen we graag met u:

·         Zet inbrekers in het licht door buitenverlichting te monteren en in te schakelen.

·         Wek de indruk dat er iemand thuis is als u weg bent.
Laat in en om het huis lampen branden.

·         Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
Sluit ramen en deuren goed af.
Ook al bent u maar even weg.

·         Sluit ook uw schuur goed af en zet uw kostbare fiets in de schuur op slot.

·         Zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter hoge heggen of bomen.
Snoei op tijd.

·         Leg laptops, tablets, telefoons en sieraden uit het zicht.

·         Informeren uw buren als u langdurig weg bent.
Hiermee verhoogt u de sociale controle.

 

Verdachte situatie of inbraak? Bel 112 daar pak je inbrekers mee!

Het telefoonnummer 112 is er ook om verdachte situaties of inbraken door te geven. Ziet u iemand zich verdacht ophouden bij woningen? Bel dan direct 112 en onthoud in ieder geval het signalement van de verdachte.

 

Burgernet.nl 

Gemeente en politie werken samen met inwoners om uw buurt veiliger te maken. Helpt u  mee? Na een inbraak krijgt u een sms- of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar een verdacht persoon of voertuig. Geef u ook op via www.burgernet.nl/aanmelden.

 

Meer nieuws