Wijkraad kritisch over inzameling kerstbomen

BuitenruimteNieuws

De wijkraad Katwijk Noord heeft in een brief aan het gemeentebestuur kritiek geuit over de inzameling van kerstbomen dit jaar. In tegenstelling tot vorige jaren worden de bomen niet op de gebruikelijke locaties ingezameld, maar tussen 28 december en 8 januari van straat gehaald. Afgelopen weekend heeft dit tot brandgevaarlijke situaties geleid. Zo staken jongeren op zondag 3 januari een grote stapel kerstbomen in brand op een speelplein aan de Ebstroom, waarbij de brandweer moest worden ingeroepen om het vuur te doven.

De wijkraad vraagt zich af waarom dit jaar is afgeweken van de gebruikelijke manier van inzameling. Ook vraagt de wijkraad zich af waarom er de afgelopen dagen niet elke dag bomen zijn opgehaald door de gemeentelijke reinigingsdienst, zoals op nieuwjaardag en het afgelopen weekend.

Lees hier de reactie van het gemeentebestuur op de zorgen van de Wijkraad.

Kerstboom op het trottoir

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk?
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws