Katwijk Noord behoudt bibliotheekvoorziening

BibliotheekcultuurGeen categorieNieuws

Katwijk Noord behoudt een bibliotheekvoorziening. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft zich hier voor uitgesproken bij de besluitvorming over de vorming van een nieuw cultuurbedrijf. 

In de raadsvergadering van 17 december jl. dienden CDA, GemeenteBelangen, VVD en DURF een wijzigingsvoorstel in. Daarin wordt het College van B&W gevraagd om de bibliotheekfunctie te betrekken bij de bouw van een nieuw wijkgebouw. Ook wil de raad onderzocht hebben hoe de huidige bibliotheekfunctie behouden kan blijven, totdat een nieuw wijkgebouw gerealiseerd is. Naast de indieners steunden SGP, ChristenUnie, PvdA, D66, KiesKatwijk en Fractie Smits het voorstel.

De wijkraad is opgelucht en blij dat de gemeenteraad gehoor heeft gegeven aan de zorg, die ze vorige maand per brief kenbaar maakte. Vanzelfsprekend blijft de wijkraad de ontwikkelingen rondom deze belangrijke wijkvoorziening nauwgezet volgen. 

Taalhuis is gevestigd in bibliotheek de Hoornes

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk?
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws