Wijkraad Katwijk Noord bezoekt De Brug

MaatschappelijkNieuwsWijkbudget

Op woensdag 28 september vergaderde de wijkraad bij stichting De Brug aan de Schaepmanstraat. De Brug is al jaren bekend van de verslavingszorg, het inloophuis en de kringloopwinkel in ’t Heen. 

Maar de stichting doet veel meer, zo vertelden de gastheren Henk de Wit en Michel van der Plas. Henk gaf een overzicht van de vele activiteiten van De Brug, zoals: behandeling, begeleiding, begeleid wonen, straatwerk en hulp aan ouders of partners. 

Laagdrempelig

Michael vertelde ons over het laagdrempelige inloophuis, waar iedereen welkom is voor een bakje, een maaltijd en een goed gesprek. Je kunt er zelfs douchen en een wasje draaien! Ook vertelde Michael over het maaltijdproject. Door maaltijden te bezorgen, probeert De Brug bij mensen over de drempel te komen, om met ze in gesprek te raken en te kijken welke hulp er nodig is. 

Rondleiding

Na afloop van de vergadering kreeg de wijkraad een rondleiding door het prachtige gebouw. De wijkraad attendeerde de gastheren op haar wijkbudget, bedoeld om de sociale samenhang in onze wijk te behouden en te versterken. Dat aanbod bleek in vruchtbare aarde te vallen: de wijkraad ziet de aanvraag van De Brug graag tegemoet!

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk?
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws