Bloemstukjes als verbinding tussen jong en oud

cultuurMaatschappelijkWijkbudget

Vanuit het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Hoorneslaan hebben kinderen, ouderen en vrijwilligers bloemstukken gemaakt en deze overhandigd aan bewoners van De Duinrand. De ouderen waren blij verrast. “O kind, wat prachtig, heb je dat voor mij gemaakt?”, zegt een van de bewoners terwijl ze haar handen in elkaar slaat. Een beetje bedremmeld geeft het jochie zijn zelfgemaakt bloemstukje aan de bewoonster van de Duinrand.

Taalachterstand

Elke woensdagmiddag wordt er in het Taalhuis voorgelezen aan een groep kinderen van nieuwe Nederlanders en er wordt geknutseld om de nieuwe woorden die ze geleerd hebben daarin te verwerken. Cöordinator Monique Kromhout: “Veel van de kinderen hebben een taalachterstand. Soms doen we iets bijzonders op die woensdagen. Deze keer maakten we bloemstukjes en daar maken we de mensen in de Duinrand weer blij mee.” Er is volgens Monique bij de kinderen thuis ook niet altijd veel geld om knutselspullen te kopen. “Vandaar dat ze graag bij ons komen voor een mooi verhaal en gezellig kleuren, knippen en plakken. Het was echt opvallend dat de kinderen als vanzelfsprekend hun stukje weggaven aan de ouderen. Ze wilden het niet voor zichzelf houden.”

Kerststukjes

Afgelopen Kerst hebben ze bij het Taalhuis voor het eerst kerststukjes gemaakt met behulp van bloemist Bert van der Meij van het Hoornesplein die zijn bloemscharen uitleende. Monique: “Eigenlijk wilden we graag zelf dit soort materiaal hebben zodat we vaker met bloemen aan de slag konden gaan. Door een gift van de Wijkraad heb ik materialen aan kunnen schaffen en vanmiddag hebben we ermee gewerkt. Op de foto’s zien jullie wel hoe blij en trots de kinderen op hun bloemstukje zijn en hoeveel vreugde het de ouderen brengt.” 

Gift

De bibliotheek krijgt middelen van de gemeente maar die zijn bedoeld voor zaken als boeken, personeel, gebouwen en dergelijke. Dus voor het Taalhuis was het geweldig dat ze ergens anders konden aankloppen voor wat extra’s. Monique: “Gelukkig is de Wijkraad ons altijd goed gezind en hebben we al vaker een bedrag van jullie gekregen. Dankjewel! Jullie geven ons de gelegenheid om iets extra’s voor de mensen in de wijk te doen. En we brengen verbinding tussen jong en oud en nieuwe en echte Katwijkers. En van bloemen wordt toch iedereen blij!”

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk?
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws