Indringend gesprek over (on)veiligheid in Katwijk Noord

MaatschappelijkNieuwsVerkeer en veiligheid

Op 27 september schoven burgemeester Visser en wijkagent Hendrik van Rijn aan bij de wijkraad Katwijk Noord. Aanleiding waren de schietincidenten in deze wijk eerder dit jaar, die grote invloed hebben (gehad) op het veiligheidsgevoel van wijkbewoners.

Zorgwekkend

De burgemeester en wijkagent schetsten een ontluisterend en zorgwekkend beeld van de aard en omvang van het drugsgebruik in onze gemeente. Door de grote vraag naar drugs komen jongeren makkelijk in de verleiding om met dealen snel geld te verdienen, waardoor ze op het criminele pad komen. In het criminele milieu treedt verharding op, getuige de schietincidenten. Bij de schietpartij in mei waren slachtoffer én dader jongeren. Politie, gemeente en Openbaar Ministerie treden hard op tegen deze criminaliteit.

Preventie

De burgemeester benadrukt dat naast straf ook hulp en preventie nodig zijn. De gemeente werkt hierbij intensief samen met scholen, sportverenigingen, Welzijnskwartier en Platform Kocon. Grote vraag is hoe ouders van kinderen bereikt kunnen worden? Voorkomen is immers beter dan… De wijkraad zegde de burgemeester toe deze vraag in haar eerstvolgende vergadering te zullen bespreken.

Beluister hieronder het interview op RTV Katwijk van zaterdag 14 oktober 2023

Download hieronder de brief van Wijkraad Katwijk Noord aan de burgemeester

Meer nieuws