Wijkraad met zichzelf bezig

algemeenNieuws

Rare titel? Toch klopt het. Op dinsdag 27 september was de wijkraad een hele avond met zichzelf bezig. Onder begeleiding van Nita van Veluw (JSO) hadden we een intensieve sessie over vijf thema’s: het doel en de rol van de wijkraad, de vraag of de wijkraad een afspiegeling van de wijk is, de samenwerking met de gemeente en organisaties, het functioneren van de wijkraad en het bepalen en evalueren van de impact van ons werk.

Inspiratie

Elke wijkraad heeft zo’n avond gehad. Dit is een onderdeel van een proces dat de gemeente en wijkraden dit jaar zijn gestart. Doelen zijn om te evalueren hoe de wijkraden functioneren en gezamenlijk te bepalen wat er anders of beter kan. Daarbij laten we ons ook inspireren door ervaringen in andere gemeenten. Het is de bedoeling dat het begeleidend bureau (JSO) nog dit jaar met aanbevelingen komt, waarmee we als wijkraad vanaf volgend jaar mee aan de slag gaan.

Meer nieuws